Uitstapjes plannen met Toerisme voor Autisme

De zomervakantie draait op volle toeren.  Tijd om een uitstapje te plannen met de kids!  Klinkt leuk, maar voor de ene ouder is dit al wat uitdagender dan voor de andere.  Voor kinderen met ASS is het niet zo evident om spontaan en impulsief op uitstap te vertrekken.  Veel kinderen hebben nood aan een planning en een goede voorbereiding.  Welke activiteit is het best geschikt om een leuke dag te hebben zonder totaal overprikkeld te geraken?  Ieder kind is anders en er zijn verschillende manieren om je kind hierop voor te bereiden.

toerisme voor autisme

Met het internet kom je al ver.  De meeste attracties beschikken over een website waar je beeldmateriaal kan vinden.  Ook op YouTube zijn filmpjes te vinden.  Recensies en blogs geven vaak ook extra informatie.  Zo kan je je thuis een goed beeld vormen van wat je op locatie kan verwachten.  Vaak is dit al voldoende om je kind voor te bereiden op de uitstap.

Sommige kinderen hebben nood aan meer duiding en willen stap voor stap weten wat ze kunnen verwachten.  Hiervoor zijn de visuele stappenplannen van Toerisme voor Autisme uitermate geschikt.  Toerisme voor Autisme werkte voor heel wat toeristische en culture attracties een visueel stappenplan uit. Al die stappenplannen kan je gratis downloaden op https://www.toerismevoorautisme.be/autismevriendelijk-belgie/.

Plan je een bezoek aan het Gallo-Romeins Museum, wil je een dagje gaan zwemmen in Centerparcs Erperheide of wil je alles leren over water in Hidrodoe?  Deze uitstappen en meer kan je tot in de puntjes thuis voorbereiden.  De moeite om even te bekijken dus.

Nieuws

Lees ook een van onze andere berichten

extra's

Extra's voor ouders

Lees meer
zomerplanning

Planning zomermaanden juli & augustus

Lees meer