De Uitwissel

Stad Hasselt wil garanderen dat alle kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar kunnen deelnemen aan sport- en vrijetijdsactiviteiten. Daarom lanceerde stad Hasselt in februari 2022 ruilwinkel De Uitwissel. Iedereen is welkom in De Uitwissel, maar met het initiatief wil het stadsbestuur natuurlijk voornamelijk de maatschappelijk kwetsbare Hasselaren ondersteunen.

In De Uitwissel kan je terecht voor sportkledij, -schoenen en -materialen, maar ook voor kledij en uitrusting voor jeugdbewegingen. Om spullen 'te kopen' wordt er gewerkt met stempels. Materialen bestellen en afhalen kan via het Huis van het Kind op woensdagnamiddag.
Meer weten? info De Uitwissel

Het magazijn van De Uitwissel wordt gerund door Autisme Leeft. Onze gASSten staan samen met begeleiders in voor de praktische uitvoering. Verschillende jongeren hebben zich hiervoor ge├źngageerd. We geloven in de kracht van personen met ASS en we vinden dat iedereen de kans moet krijgen om zijn talenten te ontwikkelen en te tonen in de samenleving. Het werk in De Uitwissel zorgt voor een nuttige en leerrijke dagbesteding voor onze jongeren.

Tot het takenpakket behoren volgende taken:

  • Sorteren gedoneerde kledij/schoenen/materialen
  • Bruikbare items op kapstokken hangen/in dozen steken en labelen

  • Gegevens noteren om in te geven in webwinkel

  • Items fotograferen

  • Items stockeren op de correcte plaats

  • Effectieve registratie in webwinkel

  • Afhandelen binnenkomende bestellingen en klaargemaakte bestellingen binnenbrengen bij het Huis van het Kind

Spreekt jou dit wel aan, ben je 18 jaar of ouder en wil je graag meehelpen in De Uitwissel? Neem dan contact op met sarah [at] autismeleeft.be (sarah[at]autismeleeft[dot]be)

 

Contacteren
Contacteren

Heb je een vraag of wil je meer informatie?

Onze contactgegevens vind je hier .

Inschrijven op onze nieuwsbrief kan hier .