Hier kan je terecht met jouw hulpvragen over autisme!

We hebben voor jou een handige lijst samengesteld met belangrijke contacten waar je terecht kan met vragen over autisme.
Je kan in de algemene lijst zoeken of je kan een selectie maken op basis van thema's of doelgroepen.

Autisme Leeft

Autisme Leeft vzw organiseert speelpleinwerkingen de Puzzel voor kinderen en jongeren met ass tot 21 jaar,
heeft een jeugdwerking Spetters voor kinderen, jongeren en (jong)volwassenen vanaf 6 jaar.
Verder bieden we hobbyateliers zoals theater, bakken, DJ'en, zelfverdediging, enz… 

Hasselt

Buddywerking Vlaanderen

Buddywerking brengt een vrijwilliger (de buddy) in contact met een persoon met psychische moeilijkheden (de deelnemer). Ze ontmoeten elkaar voor een babbel of trekken erop uit voor een wandeling, een fietstochtje, een filmvoorstelling, …. 

Gent

CM Samana

Het reisaanbod van Samana omvat vakanties en uitstappen die aangepast zijn aan de noden en wensen van mensen met een chronische ziekte en mantelzorgers.

Brussel

De regenbOog vzw

De regenbOog vzw begeleidt kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking naar hun ideale vrijetijdsbesteding. De vrije keuze van de persoon met een beperking is daarbij ons uitgangspunt. De regenbOog organiseert ook zelf vrijetijdsactiviteiten en opvang voor kinderen, jongeren en volwassenen met een handicap overdag, 's avonds en tijdens de schoolvakanties. 

Genk

De Roze Bink

Roze Bink organiseert activiteiten voor holebi's en transgenders met een beperking. Dit kan gaan om een fysieke of verstandelijke beperking en autisme. Ook mensen die twijfels hebben over hun genderidentiteit kunnen bij ons terecht.

G Basket Peer

Peer

G Sport Limburg

G-sport Vlaanderen vzw is hét aanspreekpunt omtrent G-sport en fungeert als kenniscentrum voor iedereen met interesse in G-sport. Samen met jou zorgen we ervoor dat meer mensen met een handicap sporten of bewegen.

Hasselt

Hannibal - JKVG vzw

Hannibal is een initiatief van JKVG vzw, een organisatie van jongeren met en zonder beperking uit heel Vlaanderen.

Antwerpen

Horizont vzw

Vakanties voor mensen met een beperkt budget

Hasselt

Ingrid Dullens

Ingrid Dullens' specialisatie binnen coaching is ASS, van jonge kleuter tot volwassene. Drama en creativiteit is het middel dat al haar werk verbindt. Interesse in en geloof in mogelijke groei voor iedereen is haar vertrekpunt.

Beringen

KVG

Divers aanbod: yoga, sport, vakanties, speelpleinwerking, …

Hasselt

KVG buddy werking

Buddywerking

Hasselt

Open Thuis Limburg vzw

Prisma organiseert zowel tijdens de week als in het weekend, groepsgerichte activiteiten met als doel de vrije tijd van de deelnemers op een zinvolle manier in te vullen. Deze activiteiten zijn steeds ontspannend van aard en hebben vaak ook een leerrijk kantje.

Hasselt

Passgroep Hasselt

PASS is een vereniging van autonome zelfhulpgroepen voor (jong-)volwassenen met een vorm van autisme, of een sterk vermoeden daarvan, zonder verstandelijke handicap.
https://www.facebook.com/pass.hasselt

Hasselt

Rap op Stap

Iedereen verdient vakantie, ook mensen met een beperkt budget. Heb jij een verhoogde tegemoetkoming bij je mutualiteit, dan kan je aan verlaagd tarief deelnemen aan uitstappen en vakanties. Informeer je bij et Rap op Stap kantoor in je buurt: Beringen, Bilzen, Dilsen-Stokkem, Genk, Halen, Hasselt, Lanaken, Lommel, Lummen, Maasmechelen, Riemst, Sint-Truiden, Tessenderlo, Tongeren.

Hasselt en elders

Regenbooghuis vzw

In het Regenbooghuis Limburg kunnen alle verenigingen terecht  voor hun activiteiten en waar holebi's, transgenders en sympathisanten elkaar kunnen ontmoeten in een ontspannen sfeer.

Hasselt

Resett

Trektochten op maat van personen met ASS en tochten voor ouders van personen met ass 

Kermt

Samana

Buddywerking

Brussel

Steunpunt Vakantieparticipatie

Steunpunt Vakantieparticipatie biedt een breed en divers aanbod aan dankzij het partnerschap met meer dan 560 aanbieders. Er is voor elk wat wils. Ons aanbod is ingedeeld in 4 pijlers: daguitstappen, vakantieverblijven, groepsverblijven en georganiseerde vakanties. Hier vind je een overzicht.

Brussel

Tabanaa boekingsplatform

Heb je verzorging of hulp nodig en wil je er graag eens tussenuit? Alleen of met je naasten? Boek je vakantie met TABANAA en geniet van een ontspannen, zorgeloos verblijf.
Het online boekingsplatform TABANAA selecteert kwalitatieve hotels, B&B’s en vakantiewoningen waar jouw verzorging en ondersteuning gewoon verdergezet kunnen worden.

VFG- Limburg

​In je vrije tijd kan je bij ons ziekenfonds terecht voor ontspanning met een meerwaarde. Ons ziekenfonds biedt verenigingen en vakanties op maat en waardevol vrijwilligerswerk.

Hasselt

Toerisme voor Autisme

Toerisme voor Autisme kiest voor een wereld waaraan mensen met autisme volwaardig kunnen deelnemen. We bieden steun om de toeristische sector toegankelijk, gestructureerd, begrijpbaar, prikkelarme en bijgevolg aangenaam te maken voor mensen met autisme.