Interview met Ingrid, mama van Doki Benno (deel 2)

Christine had een fijne babbel met Ingrid, mama van Doki-lid Benno bij de Spetters in Hasselt. We babbelden in het tweede deel o.a. over hun aanpak als gezin en over de Okidoki-werking in Hasselt.

oh

Gaan jij en je partner er op dezelfde manier mee om?

We zijn allebei heel ‘go with the flow’, maken ons niet zo snel druk over dingen en zijn heel positief ingesteld. We maken er allebei het beste van en proberen ervoor te zorgen dat Benno zich gelukkig voelt. Op dat vlak zitten we helemaal op dezelfde lijn en fixeren we ons niet te hard op ‘wat beter zou moeten gaan’. We hebben wel pistes bezocht naar medicatie toe, maar we hebben niets gevonden dat Benno echt helpt. Of het was ten koste van Benno zijn vrolijke zelf en dat wilden we niet.

Ga je anders om met Benno dan met Jolien, jullie andere dochter?

Ik merk dat het moeilijk is om kwaad op hem te worden, omdat Benno dan snel heel emotioneel wordt. Ik probeer meestal dan ook rustig te blijven. Onze dochter heeft me wel eens gezegd: “Mama, je bent minder streng voor Benno dan voor mij.” Dat is misschien ook wel zo. Het is soms zoeken of nadenken over de vraag of hij iets stout doet of dat het hem even niet lukt.

Als we vrienden of kennissen een tijdje niet meer gezien hebben, vragen ze meestal eerst hoe het met Benno gaat. Ik probeer dan ook steeds over Jolien te praten. Ik ben trots op ons gezin, op onze beide kinderen.

Wat interessant kan zijn voor andere ouders, waar heb je zelf tips & tricks vandaan gehaald die je geholpen hebben?

Wat me het meeste heeft geholpen, is babbelen met andere ouders van op school. Ik heb het meeste gehad aan mensen die het zelfde meemaken als ons. Er is heel veel voor handen qua boeken en informatie, maar voor mij heeft het praten met anderen het meeste geholpen. Je kan je dan vaak in verhalen van anderen herkennen.

Benno gaat sinds een paar maanden naar de Doki’s bij de Spetters in Hasselt. Hoe is dat voor hem?

Benno gaat heel graag, komt heel blij en niet overprikkeld thuis. Voorheen hebben we een gewoon speelplein geprobeerd, maar daar kwam hij uitgeput van terug. Ik zag dat jullie ook dingen aanbieden voor oudere groepen. Dat doet me ook deugd en is een geruststelling. Waar hij later naartoe kan gaan als hij wat ouder is, dat is iets waar je als ouder wel mee in je hoofd zit.

Benno zit daarnaast ook in een jogclub waar hij individueel loopt. Hij geniet hier heel hard van, denkt volop na en verzint ondertussen verhaaltjes. We hebben voorheen ook basketbal en voetbal geprobeerd toen hij jonger was. Een spel met een reeks aan regels lukte minder goed. Bij Autisme Leeft lukken groepsdingen dan weer wel, maar dat zal aan de andere aanpak liggen, denk ik.

Bedankt, Ingrid, om ons mee te nemen in jullie verhaal als gezin!

Nieuws

Lees ook een van onze andere berichten

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Lees meer
collega

Wij zoeken een collega!

Lees meer