Hier kan je terecht met jouw hulpvragen over autisme!

We hebben voor jou een handige lijst samengesteld met belangrijke contacten waar je terecht kan met vragen over autisme.
Je kan in de algemene lijst zoeken of je kan een selectie maken op basis van thema's of doelgroepen.

Autisme centraal

Autisme Centraal is een kenniscentrum in autisme die wenst te informeren, inspireren, diverse opleidingen voorzien en een eigen methodiek ontwikkelden. Een website met uitgebreide info voor mensen met en zonder autisme. 

Gent

Autisme Chat

Kreeg je zelf de diagnose autisme en zit je met vragen of bots je op moeilijkheden?
Heb je opvoedingsvragen rondom je kind met autisme?
Wil je graag kwijt wat je moeilijk valt in de relatie met je (klein)kind, partner, ouder, broer of zus met autisme?
Chatten kan op maandag, dinsdag, woensdag of donderdag. 

Autisme Chat is een initiatief van de Liga Autisme Vlaanderen, een samenwerking tussen de 4 thuisbegeleidingsdiensten voor autisme in Vlaanderen: Limburgse Stichting Autisme, Het Raster, Victor en Tanderuis  

Autisme wegwijzer

Een website met uitgebreide informatie over leven met autisme op diverse domeinen.

Nederland

Geef me de 5

Geef me de 5 is een unieke methodiek die antwoord geeft op al jouw vragen rondom autisme en je echt verder helpt! Het is ontwikkeld door autisme-deskundige Colette de Bruin.

Nederland

Nederlandse Vereniging voor Autisme

De Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) is dé vereniging die zich inzet voor de belangen van mensen met autisme en hun naasten - in alle levensfasen en op alle levensterreinen.

Nederland

Participate autisme

De vereniging Participate helpt u autisme beter te leren begrijpen en te ondersteunen via een massa aan informatie en video's. Verder vind je een praktische gids met tal van adressen. 
 

Schaarbeek

Vanuit autisme bekeken

VAB is een expertiseteam op het gebied van autisme en inclusieve samenleving. Iedereen is verschillend en het is hoog tijd dat de samenleving hierop ingericht wordt. Een website met vele praktische auti-info over diverse domeinen. 

Nederland

Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap

Website met informatie over het VAPH ondersteuningsaanbod zoals Rechtstreeks Toegankelijke Hulp, Persoongebonden Budget, Multifunctionele centra, ....

Sterk in Autisme

sterkmakers in autisme wil iedereen die streeft naar volwaardige inclusie van mensen met autisme sterker maken in die ambitie.

Gent